Policija pratila pošiljku droge
54

Zenički kralj droge uhapšen u Zagrebu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Suljo Škapur i Adis S., državljani Bosne i Hercegovine, uhapšeni su u stanu u Zagrebu nakon akcije specijalaca. Jutarni list piše da je hapšenjem Škapura (37), zeničkog kralja narkomafije, presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema zapadnoj Evropi.

Državljani BiH uhapšeni su nakon što su se zabarikadirali u stanu u naselju Vrbani. Policija ih je već dugo nadzirala prateći pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije.

Za Škapurom iz zeničkog naselja Lukovo Polje već dvije godine raspisana je potjernica Općinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne.

U septembru 2010. specijalci MUP-a ZDK su u njegovoj vili u Zenici pronašli tri pištolja, 20 metaka, vojnički bajonet, heroin, pribor za intravenozno konzumiranje opojnih droga, vagu za precizno vaganje opojnih droga, telefonske kartice, veliku količinu novca u raznim valutama i više mobitela. On je više puta hapšen i kazneno prijavljen zbog trgovine narkoticima.

Jutarnji piše da se nakon ovog hapšenja u Zagrebu akcija nastavlja.