BiH
57

Zeničanin Kenan Kremić preminuo nakon teške bolesti u UKC Sarajevo

Piše: M. N.
Tridesetšestogodišnji Kenan Kremić iz Zenice, za kojeg su Bosanci i Hercegovci organizirali brojne humanitarne aktivnosti kako bi se prikupio novac za transplantaciju koštane srži, preminuo je jučer u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Sarajevu.

Kremić je obolio od akutne limfoblasitčne leukemije i u januaru 2011. godine je prebačen u njemački Tubingen gdje mu je urađena transplantacija koštane srži koja je koštala 146.000 eura. Izliječio se od leukemije i dobro se osjećao, no jučer je hitno prebačen na UKC Sarajevo gdje je i preminuo.

"Pacijent je preko KUM-a UKCS-a primljen na Kliniku za hematologiju na zahtjev porodice. Preminuo je u 18:25 sati", rekla nam je Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću UKCS-a.

Kremić je pretrpio pad imunološkog sistema i njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo u proteklom periodu. Nažalost, izgubio je bitku za život.

U okviru humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za liječenje Kenana Kremića organizirane su brojne humanitarne priredbe, među ostalima, i humanitarni koncert Seke Aleksić, te sportska priredba "Zmajevi za zeničko srce".