Toplo vrijeme idealno za šetnju
75

Zeničani uživali u lijepom jesenjem danu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Veliki broj Zeničana danas je iskoristio lijepo vrijeme pa su odlučili prošetati nekim od gradskih parkova.

Snježne padavine koje su ove godine nešto ranije došle iznenadile su mnoge Zeničane, koji su već dan poslije padavina ostali bez toplotne energije. Današnja temperatura u Zenici prelazila je 22 stepena po Celzijusu, što je za ovo doba godine i vrijeme koje je iza nas doista ugodna temperatura za šetnju parkovima ili ispijanje kafe u kafićima.

Neki su odlučili prošetati šetalištem na Kamberovića polju koje je već dobilo zlatne nijanse jeseni. Slična situacija je i u Velikom parku gdje su tate prošetale svoje bebice, žene se fotografisale, a oni nešto stariji čitali su dnevnu štampu.

"Ugodno je kad je jesen, niti je toplo, niti je hladno, a ja sam stariji čovjek, pa sve što mi preostaje je da čitam novine i čekam penziju", prokomentarisao je jedan Zeničanin dok je listao dnevnu štampu.

Sportisti su iskoristili toplo vrijeme i za trčanje ili igranje nogometa, a prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda već sutra širom Bosne i Hercegovine očekuje se naoblaka i kišne padavine. Ukoliko niste još izašli iz svojih domova, iskoristite priliku i uhvatite koju zraku toplog jesenjeg sunca.