BiH
169

Zeničani sambom i transparentom poželjeli sreću Zmajevima

Klix.ba
(Foto: E. Mehić/Klix.ba)
Na trgu kod zgrade Lamele u Zenici danas je održan sportsko-promotivni performans "Svi naši Zmajevi - Sretno BiH na Mundijalu u Brazilu", gdje su se sa najmlađim Zeničanima, ali i starijim, družili veterani reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Lokalnog omladinskog vijeća Regije Zenica danas je na Trgu kod Lamele održan sportsko-promotivni performans za sve građane Zenice, u okviru kojeg je predstavljen i baner "BH Zmajevi" površine od 15 m2 na kojem je ispisano više od 250 imena igrača i trenera koji su nastupali za reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 1992. godine do danas.

Direktor LOV-a regije Zenica Jasmin Duvnjak za Klix.ba je kazao kako su najveće pobjede ostvarene upravo u Zenici, koja je potom dobila i simbolični naziv Zmajevo gnijezdo.

"Najveće bosanske pobjede su ostvarene u Zenici i mi smo odlučili da ovaj početak Mundijala u Brazilu obilježimo u Zenici na neki simboličan način gdje smo okupili neke naše reprezentativce koji su igrali za Bosnu i Hercegovinu. Danas smo otkrili i veliki baner gdje se u slovima nalaze imena trenera igrača koji su nastupali i sada nastupaju za našu reprezentaciju Bosnu i Hercegovinu", kazao je Duvnjak koji se potom zahvalio medijima i svima koji su danas poželjeli sreću našim Zmajevima.

Na glavnim trgovima u Zenici danas će biti podijeljeno više od 1.000 navijačkih rekvizita Bosne i Hercegovine, a slična aktivnost će se ponoviti i pred utakmicu sa Argentinom. Duvnjak je još dodao da nije zatvoreno pitanje organizacije praćenja utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine na otvorenom, ali da s obzirom na tešku situaciju u ZDK nakon poplava, nisu bili u mogućnosti organizovati javno praćenje već od prvih utakmica Svjetskog prvenstva.

"S obzirom da imamo prečih stvari od fan-zone, nakon ovih poplava i svega, nismo bili u mogućnosti da organizujemo javno praćenje utakmica, ali ostavljamo otvorenim mogućnost da plasman u naredni krug takmičenja, u Zmajevom gnijezdu napravimo fan-zonu i da se svi zajedno družimo i ispratimo naše Zmajeve što dalje na ovom velikom takmičenju", dodao je Duvnjak.

Zeničane su danas u zabavnom programu zabavljali i članovi plesnog studija "Shadows" koji su izveli brazilsku sambu, te učenici osnovne škole Mak Dizdar koji su kredama crtali na platou ispred zgrade Lamele u Zenici.

Iz LOV-a regije Zenica pozvali su sve građane Zenice da tokom odigravanja utakmica reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu, Zeničani svoje stambene i poslovne objekte ukrase državnim obilježjima.