Humanitarni koncert ilahija u BNP
187

FOTO / Zeničani pokazali humanost za sugrađanku Elminu Pašanbegović

Piše: Elmedin Mehić
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici večeras je održan humanitarni koncert ilahija za Elminu Pašanbegović.

Elmina boluje od teške bolesti lupus koja je prouzrokovala zatajenje bubrega, a za liječenje potrebno je 80.000 KM, koje porodica nije u mogućnosti izdvojiti, s toga je veliki broj Zeničana pokazao veliku humanost.

Velika sala Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici bila je premala da bi primila sve posjetioce koji su večeras došli na humanitarni koncert. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a veliki broj posjetilaca je na nogama dočekao kraj koncerta gdje su uživali uz ilahije koje su priredili Eldin Huseinbegović, Nusreta Kobić, Mujo Aganović, te horovi: Hor Selimija Doboj, Hor Ak-Saray Kakanj, Hor Bostan Kakanj, Hor Munšidin Žepče, te horovi El-Quds Zenica i En-Nahl iz Zenice.

Večerašnjem koncertu svoj doprinos dao je i Eldin Huseinbegović koji je po završetku interpretacije ilahija primio zahvalnicu od Elmine Pašanbegović.

"Ne znam šta bih rekao, mogu samo da vam se svima zahvalim. Želim da vam Bog svima da zdravlje i da niko ne dočeka od vas ovako teške trenutke, a našoj Elmini neka podari sabura. Ako Bog da nadam se da ćemo napraviti još jedan koncert, koji će imati veseliji povod, gdje će biti suza, ali radosnica. Hvala vam od srca", kazao je Eldin.

Mnogobrojnoj publici obratila se i Elmina koja je kazala da više ne može sama da se bori.

"Sada znam da nisam sama. Hvala Allahu na saburu, što sam trpila do ovog momenta, dalje ne mogu, treba mi vaša pomoć. Hvala vam svima", kazala je Elmina mnogobrojnoj publici.

Elmina je prije 12 godina ostala bez sestre koja je bolovala bolest koju danas boluje i Elmina, a sredstva su neophodna za transplataciju bubrega i operaciju u Francuskoj.

Za odlazak u Francusku i početak priprema, potrebno je minimalno 20.000 KM, a novac za transplataciju bubrega bi se prikupljao i nakon njenog odlaska.