"Revolveraši rade šta hoće"
133

Zeničani odali počast ubijenom 18-godišnjem Ameru Piviću

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Oko stotinjak Zeničana danas se okupilo na lokalitetu Stare čaršije kako bi odali počast preminulom Ameru Piviću.

Zeničani su položili cvijeće na mjesto gdje je protekle noći život izgubio 18-godišnji mladić. Amer je u trenutku obračuna kriminalnih grupa na lokalitetu Stare čaršije čekao autobus koji ga je trebao odvesti kući u mjesto Klopče.

Glavna tema građana koji su se odazvali današnjem skupu, bila je nezadovoljstvo radom policijskih službenika, te nemili događaji koji su se protekle noći dogodili u Zenici.

Prema riječima kreatora poziva na ovaj skup koji je sinoć napravljen na društvenoj mreži Facebook, Hane Kazazović, glavni cilj je bio da se iskaže nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Zenici.

"Cilj ovog okupljanja je da iskažemo svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Zenici. Postalo je opasno hodati ulicama ako nemate pancir ili bilo šta drugo, slučajni prolaznici ginu dok revolveraši rade šta hoće. Ovo je i naš način da odamo počast stradalom momku i da zamolimo da se u buduće ovakve stvari ne dešavaju", zaključila je Zeničanka Hana Kazazović.

Na današnjem okupljanju i odavanju počast prisustvovao je veliki broj mladih, ali tu su bili i školski prijatelji Amera koji o njemu govore sve najbolje.

Dvadesetogodišnji Zeničanin je izrazio nezadovoljstvo radom policijskih službenika, te ističe kako je Zenica postala "divlji zapad".

"Došao sam ovdje da odam počast mladiću i njegovoj porodici. Ovo se moglo desiti bilo kome, tražim od vlasti da poduzmu mjere, tražimo jače mjere sigurnosti ovdje, ovo je postao "divlji zapad", a sigurno je da će biti još žrtava mafijaša ukoliko se ne privede mafija koja hara ovim gradom u kojem više niko nije bezbjedan.", riječi su nezadovoljnog mladića.

Autori grupe na Facebooku "Hoćemo mirnu Zenicu" ističu kako današnji skup nije kraj, te da će biti još zvaničnih aktivnosti dok se ne uvede red u Zenicu.