BiH
1

Zeničani minutom šutnje odali počast paloj Vladi ZDK

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nekoliko stotina Zeničana i danas je šetnjom zeničkim ulicama izrazilo nezadovoljstvo aktuelnom situacijom.

Okupljeni su sa Trga Alije Izetbegovića krenuli prema zgradi Općine Zenica gdje su poručili da će tražiti smjenu načelnika Zenice Husejina Smajlovića te Općinskog vijeća.

Pozvali su i druge obespravljene radnike da se obrate skupu, sa svojim problemima te da zajedno dođu do bolje budućnosti.

Demonstranti su stali i ispred zgrada sjedišta stranaka SDA i SDP, gdje su uzvikivali "lopovi, lopovi".

"Jeste li se probudili? Radite nešto! Izađite napolje..", poručili su demonstranti ispred zgrade Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na putu prema zgradi Vlade ZDK demonstranti su pjevali pjesme Dubioza kolektiva, a ispred zgrade Vlade ZDK minutom šutnje odali su počast srušenoj Vladi ZDK.

"Zahvaljujem vam se što smo u sve većem broju. Počeli su da nam prijete na sve i jedan način ali mi nećemo odustati. Molim sve mlade da pozovu svoje prijatelje da nam se pridruže na demomstracijama, ali i na Plenumu građana koji će biti održan u dvorani Bilimišće sa početkom u 19 sati", kazao je Maid Ormanović, član vijeća Plenuma građana ZDK te dodao: "Dobio sam prijetnje životom da istupim iz Plenuma građana, ja to nisam uradio, niti ću. Policija je zaprimila dojavu o toj prijetnji, a mi smo duplo jači od njih, vjerujte."

Nove demonstracije Zeničani su najavili za sutra sa početkom od 13 sati.