BiH
19

Zenica: U subotu počinje Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima

Klix.ba
U Zenici će tokom vikenda koji slijedi biti održano Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima na kojem svake godine učestvuje veliki broj takmičara, a na današnjoj konferenciji za novinare izneseni su detalji plesačkog spektakla koji će biti održan u Gradskoj areni u Zenici.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima učestvovat će više od 400 takmičara, što je najveći odziv na državnim takmičenjima u latinoameričkim plesovima održanim u Bosni i Hercegovini do sada. Ispred Plesno-modnog studija "Shadows" koji je ove godine dobio prednost u organizaciji prvenstva, obratio se Semir Šerić koji je kazao da očekuje veliko zalaganje svojih takmičara.

"Ja očekujem od svojih prošlogodišnjih prvaka u pionirskoj kategoriji, Almina i Iman, da dostojno predstavljaju svoj klub iako plešu protiv dosta starijih takmičara. Što se tiče takmičenja, Plesni savez Bosne i Hercegovine je po drugi put u tri godine organizaciju turnira dodijelio nama i do sada imamo prijavljeno više od 400 takmičara iz Banje Luke, Cazina, Mostara, Sarajeva i drugih bh. gradova", izjavio je Šerić.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Na ovogodišnjem takmičenju nastupat će 60 plesnih parova i 250 takmičara koji će nastupati u latino formacijama, Školskoj ligi i solo plesovima, a par koji pobijedi predstavljati će Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom omladinskom prvenstvu.

Veliku podršku u organizaciji samog turnira dali su Općina Zenica i menadžment Gradske arene Zenica, a sve sa jedim ciljem, da Zenica u subotu 15. novembra bude centar plesa u Bosni i Hercegovini.

Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima počinje u subotu od 13 sati bodovnim turnirom, a u 15 sati bit će održano takmičenje u latino formacijama, školskoj ligi i solo plesovima. U 17:30 sati planiran je početak kvalifikacija za državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima dok će u 19:30 početi finalno takmičenje, kada će biti izabrani novi državni prvaci.