BiH
0

Zenica: U Mittal Steelu razgovarano o poboljšanju sigurnosti radnika

FENA
Predavanjem na temu "Sigurnost radnika", danas je u kompaniji Mittal Steel Zenica počela "Sedmica zdravlja i zaštite", koju od 2. do 6. marta kompanija Arcelor Mittal Steel organizira u svim svojim proizvodnim pogodinima širom svijeta.

«Diskusiju je otvorio Paul Victor, direktor operacija u Mittal Steelu, koji je naglasio da Lakshmi Niwas Mittal posvećuje posebnu važnost sigurnosti i zaštiti na poslu za sve svoje uposlenike i da je kompanija odlučna u nastojanju da primjenjuje najviše moguće standarde u pogledu sigurnosti i zaštite. Arcelor Mittal Steel pruža maksimalnu podršku i pomoć menadžmentu kompanije Mittal Steel Zenica prilikom primjene neophodnih mjera zaštite. Paul Victor je naglasio, da je zaštita na poslu u periodu od 2004. do 2006. značajno poboljšana, da je broj povreda na poslu smanjen, a nabavljena je i nova moderna zaštitna oprema», kaže se u saopćenju Mittal Steel Zenica.

Prema istom izvoru lani je sigurnost i zaštitu izdvojeno 400.000 KM, a uprava će nastaviti raditi na poboljšanju uvjeta koji se odnose na prevenciju, teoretsku i praktičnu edukaciju za sve uposlenike, siguran pristup svim potencijalnim opasnim zonama u kompaniji i na unapređenju direktne komunikacije.

Na današnjem sastanku učešće u raspravi uzeli su dr. Saima Lutvica, direktorica Kantonalnog zavoda za medicinu rada, Kemal Đulman iz Uprave za inspekcijske poslove FBiH i Zuhdija Kapetanović, zamjenik predsjednika Sindikata Mittal Steela, koji je iznio zahtjeve radnika i predložio neophodne korake koje je potrebno preduzeti u pogledu zdravlja i zaštite svih radnika.