Dan MUP-a ZDK
0

Zenica: Položeno cvijeće i odata počast poginulim policajcima

Klix.ba
U ponedjeljak je u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona položeno cvijeće ispred spomen-ploče koja je podignuta u čast 108 poginulih pripadnika MUP-a ZDK u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, od čega je njih 38 iz Zenice.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Danas je poseban dan kada primamo porodice i najbliže rođake 108 poginulih pripadnika policije u proteklom periodu. Ja mogu reći da te porodice neće biti zaboravljene, kao što nisu bile ni do sada. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodit će računa o njihovoj stranci i brinut ćemo se za sve njih.", izjavio je Rifat Delić, ministar unutrašnjih poslova ZDK, nakon polaganja cvijeća povodom obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Cvijeće su položili ministar Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bečirović. Polaganju cvijeća su prisustvovali članovi porodica poginulih i umrlih policajaca, te njihove bivše kolege i saradnici. Nakon polaganja cvijeća ispred spomen-ploče, za sve prisutne članove porodica poginulih i nastradalih policajaca organizovan je ručak u restoranu Ministarstva.

U saopćenju za javnost iz MUP-a smatraju da je ovo bila još jedna prilika da se svi sjete pripadnika MUP-a ZDK, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Glavna manifestacija obilježavanja Dana policije MUP-a ZDK, bit će održana u Zavidovićima.