BiH
129

Zenica dobija moderni park, načelnik Uskudara obećao pomoć i poplavljenim područjima

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Najveća istanbulska općina Uskudar finansirat će izgradnju modernog parka u Zenici koji bi trebao biti završen do aprila 2015. godine.

U zgradi Općine Uskudar u Istanbulu održan je sastanak kantonalnog zastupnika Jasmina Imamovića i načelnika Uskudara Hilmija Turkmana, na kojem se razgovaralo o saradnji ove dvije općine te finansijskoj podršci u izgradnji parka, puteva za Nemilski sliv koji je mjesecu maju bio pogođen poplavama, a razgovaralo se i o doniranju ambulantnih kola za Kantonalnu bolnicu u Zenici.

"Mi znamo da su Zenicu pogodile velike poplave i nesreća i da je došlo do velikih katastrofa, a s obzirom da se prijateljstvo prepoznaje u nesreći ja vam obećavam da ćemo uraditi sve da vam pomognemo", kazao je Hilmi.

U narednom periodu Zenicu će posjetiti stručnjak koji će napraviti projekat po idejama predstavnika u Zenici, nakon čega će početi izgradnja parka.

"Mi ćemo poslati našeg saradnika koji je zadužen za parkove u Uskudaru i on će najbolje procijeniti i odlučiti kako najbolje iskoristiti prostor i realizirati vašu ideju. Nadam se da će radovi završiti do mjeseca aprila naredne godine, kada je planirana moja posjeta Zenici", dodao je Hilmi.

Imamović je još dodao da se Kantonalna bolnica u Zenici susreće sa problemima prijevoza srčanih bolesnika u neadekvatnim ambulantnim kolima, a Hilmi je izrazio spremnost da donira ambulantna kola će biti opremljena svom opremom koja je potrebna za što sigurniji i bolji prijevoz srčanih bolesnika iz Kantonalne bolnice Zenica do novih bolnica kada to bude potrebno.

Sastanku su prisustvovali članovi Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH Zenica, novinari Oslobođenja, Radio-televizije Zenica, te portala Klix.ba.