Mirni protestni skup
0

"Žene Srebrenice" ne odustaju od traganja za istinom

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predstavnice Udruženja građana "Žene Srebrenice" i danas su organizirale mirni protestni skup podsjećajući tako građane Tuzle i širu javnost da ne žele odustati od borbe za istinu i pravdu.

Žene Srebrenice insistiraju na tome da Parlament BiH usvoji rezoluciju kojom bi se 11. jula proglasio danom sjećanja na genocid koji se dogodio u Srebrenici 1995. godine.

Čuvajući sjećanje na 11. jula 1995. godine i genocid koji se dogodio u Srebrenici, članice Udruženja "Žene Srebrenice" svakog 11. u mjesecu podsjećaju javnost na hiljade ubijenih i činjenicu da brojni zločinci još izbjegavaju pravdu. I ovoga puta su ponovile da se svi trebaju aktivnije uključiti u proces traženja istine te da bi to trebao biti prioritet svima koji žele da se monstruozni zločin više nikada ne ponovi.

Ešefa Alić, poput brojnih članova porodica srebreničkih žrtva, ne može zaboraviti zločin koji se dogodio u Srebrenici. Ona se svakog 11. u mjesecu pridružuje protestnoj šetnji podsjećajući tako i javnost na ono što se dogodilo članovima njene porodice.

Protestnog skupa sljedećeg mjeseca neće biti. Žene Srebrenice 11. jula bit će u Potočarima, gdje će ove godine ukopati više od 500 članova svojih porodica.