BiH
0

Željko Komšić primio u oproštajnu posjetu pakistansku ambasadoricu u BiH

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu Islamske Republike Pakistan Shireen A. Moiz, koja nakon završenog mandata napušta našu zemlju.

U toku mandata ambasadorice Shireen A. Moiz u Sarajevu znatno je proširena saradnja dviju zemalja što je, između ostalog, rezultiralo i međudržavnim posjetama na najvišem nivou -posjetama Predsjedništva BiH IR Pakistan i predsjednika IR Pakistan Perveza Musharrafa Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasadorica Moiz je kazala da je uspješna posjeta visoke bh. delegacije Pakistanu otvorila mnoge mogućnosti za dalji razvoj ionako dobre saradnje dviju zemalja.

Naglasila je da je saradnja dviju zemalja na ekonomskom planu u posljednje vrijeme u naglom porastu, što se iskazuje kroz desetine miliona dolara.

Ona je izrazila uvjerenje da će se saradnja nastaviti proširivati, te je predsjedavajućem Komšiću prenijela pozdrave predsjednika Islamske Republike Pakistan Perveza Musharrafa i zahvalila na iskazanom prijateljstvu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ovom je prilikom ambasadorici Shireen A. Moiz uručio simboličan poklon za ukupan osobni doprinos unapređenju bilateralnih i prijateljskih odnosa BiH i Islamske Republike Pakistan te joj zahvalio na svemu što je učinila tokom mandata u BiH.

Poželio joj je uspjeh u daljem poslu na dužnosti zamjenika ministra vanjskih poslova IR Pakistan.