BiH
3

Željko Asić saslušan u Tužilaštvu BiH

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Željko Asić, koga su danas uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u poslijepodnevnim satima je predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje, potvrđeno je Feni u SIPA-i.

Asić je uhapšen u nastavku akcije kodnog naziva "Patriot", a njegovo hapšenje je bilo povod za hitnu sjednicu Mandatno-imunitetske komisije pri Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, koja je zaključila je da treba sazvati vanrednu sjednicu na kojoj Zastupnički dom treba da zauzme stav u vezi s tim.

Asić je nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH pušten na slobodu. Postupajući tužilac Oleg Čavka odlučio je da nema potrebe za određivanje mjere pritvora za Asića, koji se, po riječima njegove advokatice Branke Praljak, tereti da je 2012. godine sudjelovao u zapošljavanju jedne osobe u JP Elektroprivreda HZHB u Mostaru.

Željko Asić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, član je rukovodstva Stranke pravde i povjerenja (SPP), koju je nedavno osnovao predsjednik FBiH Živko Budimir.