BiH
23

Željka Cvijanović: Doći će vrijeme kada će svi odgovarati

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Narodni poslanik i član SDS-a Nenad Stevandić rekao je danas na drugoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS da Vlada RS svoj posao radi neodgovorno, jer na direktorskim pozicijama ostavlja sve one pojedince koji su godinama poslovali negativno, na što je odgovorila predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović.

"Mnoštvo revizorskih izvještaja pokazuje na koji način su radili direktori bolnica i javnih ustanova. Zašto nijedan direktor nije smijenjen nakon objavljivanja negativnog revizorskog izvještaja? Nedomaćinska poslovanja su nas dovela gdje su nas dovela, a niko nije odgovarao, a ja pitam: kada će", rekao je Stevandić.

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je da će doći vrijeme kada će svi odgovarati za sve, ali da je utvrđivanje odgovornosti ujedno dio političke slagalice.

"Odgovornost mora biti mjerena prema rezultatima, tu nema sumnje. U pojedinim revizorskim izvještajima ima propusta i na to treba obratiti pažnju, ali se slažem s vama da treba postupati prema odgovornosti. Sigurno je da će doći vrijeme kada će svi direktori odgovarati", rekla je Cvijanović, ali nije istakla, kako je primijetio Stevandić, kada će to vrijeme zaista i doći.