Xpo Nova godina
0

Željeznička stanica postaje plesni prostor

Sarajevo-x.com
Željeznička stanica Sarajevo će u novogodišnjoj noći još jednom doživjeti transformaciju, ovaj put u plesni prostor, te svojom dinamičnošću pokazati zašto će se doček nove dekade održati baš u njenim prostorijama. Kombinovanim profilom zvuka predstavit ćemo program od najednostavnije vibracije do euforije, koji će posjetioce zabavljati do jutarnjih sati.

Kroz program koji će za Vas biti upriličen voditi će Vas sljedeći sljedeći izvođači:

Selector Weedad/ reggae and danecehall

Karakteristični zvuk koji odlikuje ovog Dj-a publika je naučila prepoznavati, s obzirom da je jedini umjetnik koji pravi ovu vrstu muzike u Sarajevu. Svira reggae 10 godina, te se okušao u drugim pravcima, kao što je reggae jungle. Bavi se i produkcijom u suradnji s reggae zvijezdom iz Londona, Daddy Lynox-om.

MC Kontra i MC Štuka/ hip-hop

Njihov kvalitet su prepoznale i regionalne zvijezde istoimenog žanra Frenkie i Edo maajka. Zlatan Hajlovac, poznat kao Kontra je nastupao u skoro svim većim bosanskohercegovačkim gradovima, kako samostalno tako i kao podrška nekim od najvećih imena balkanske hip-hop elite.

Vocal Performanse

Glas koji će vas uvesti u 2010. godinu biti će dio izvedbe gospođice Aide Mešanović, koja sa svojim bakalaureatom muzičkih umjetnosti i trenutnim master studijem na muzičkoj akademiji, čini veliku nadu sutrašnjice. Godine 1997. prvi put je nastupila na dječijem festivalu dok je posljednjih pet godina član i vokalni solista benda Groovemakers.

Getanea

Ovaj trio koji čine DJ, perkusije i vocal će Vam sa svojim energičnim nastupom dati do znanja zašto su jedan od najbookiranijih clubbing kolektiva .