Neisplaćene plate
0

Željezničari blokirali prugu Ploče - Sarajevo

SRNA
Zaposleni u Željeznicama Federacije BiH iz Mostara i Čapljine blokirali su danas u Čapljini prugu zbog, kako su naveli, četiri neisplaćene plate, pa je željeznički saobraćaj iz Ploča prema sjeveru i dalje blokiran.

"Za dva dana je Božić, a mi nemamo šta porodicama da kupimo kako bismo dostojno proslavili ovaj praznik, djeci nema poklona. Kako da im objasnim da jednostavno nemam novca da im kupim prigodan poklon?'', upitao je jedan od radnika.

Radnici koji su blokirali prugu istakli su da su im neki od predstavnika Željeznice FBiH obećavali da će dio dugovanja prema radnicima biti isplaćen, ali da u to ne vjeruju, dok ne vide novac u svojim rukama. 

"Svaki put kad nam kažu da će biti isplaćeno sutra ili narednih dana to se ne dogodi", naveli su radnici i dodali da im policija prijeti represivnim mjerama, odnosno da će doći specijalna jedinica da spriječi blokadu. 

''Mi nismo za sukob, samo tražimo svoja prava. Ukoliko se pojave specijalne jedinice blokada će biti obustavljena iz razloga koji je već naveden, a to je da ne želimo sukobe'', rekao je jedan od  radnika.