Lagumdžija u Banjoj Luci
0

"Želimo da BiH bude zemlja pravde, a izbori su prilika za novi početak"

SRNA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je večeras da su predstojeći izbori prilika za novi početak, te izrazio uvjerenje da će se BiH 3. oktobra opredijeliti za brže regionalne i evropske intregracije, kao i da bude zemlja posla i pravde.

Na predzbornom skupu SDP-a BiH, koji je održan u dvorani "Obilićevo" u Banjoj Luci, Lagumdžija je rekao da nijedna politička stranka, kao ni pojedinac koji je na glasačkim listićima nije protivnik, a kamoli neprijatelj SDP-a BiH.

"Mi želimo da promijenimo stanje u kojem se nalazi BiH, a da bi promijenili to stanje moramo pobijediti one koji danas vode zemlju, te da zajedno sa onima koji su spremni otvorimo novu stranicu istorije u BiH", rekao je Lagumdžija.

Kandidat SDP-a BiH za predsjednika Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je da će se zalagati za državu dostojnu čovjeka i sve građane RS.

On je dodao da će se zalagati za prosperitetnu BiH, koja će gajiti suživot, kao i otvaranje novih radnih mjesta, jer ekonomija treba da bude "politika broj jedan u BiH".

Nosilac liste SDP-a BiH za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice dva Milutin Pejić rekao je da je izborni program ove stranke u funkciji stvaranja države za čovjeka.

Na tribini članovima i simpatizerima ove stranke predstavila se i nosilac liste SDP-a BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Azra Pašalić.