Radnici Parka vrijedno rade
0

Zelene površine na području KS ukrašene cvjetnim gredicama

Klix.ba
Radnici preduzeća Park iskoristili su pogodne vremenske uvjete i posljednja dva mjeseca uređivali su i ukrasili cvjetnim gredicama zelene površine na području Kantona Sarajevo.

Na više površina u nekoliko općina KS zasađene su nove sadnice ukrasnog grmlja, cvijeća i drveća, te pripremili površine za nadolazeće zimske, pa i proljetne dane.

"Tako zelena površina u Starom Gradu, na raskršću uz ulicu Zelenih beretki, devastirana u proteklom periodu, od danas izgleda u skladu sa ambijentom u kojem se nalazi. Radnici Parka su tako u potpunosti zamijenili i postavili novih 160 kvadrata travnog busa, a zelene površine dekorisali su i sadnicama dvogodišnjeg cvijeća, koje su zasadili na 25 m2", saopćeno je iz Parka.

Parkovska površina u parku Koševo I u ulici Alipašina, na kojoj su se tokom ljeta vršena prokopavanja za podzemne instalacije, uređena je i uljepšana novom cvjetnim dekorom. Osim zasijane trave, cvjetna gredica u obliku olimpijske pahuljice već nekoliko dana krasi navedeni prostor.

Radnici Parka ovih dana užurbano rade i u Bulevaru Meše Selimovića u općini Novi Grad.

"Naime duž pješačke zone nastavljena je sadnja žive ograde. Osim prethodno zasađenih 3.500 sadnica žive ograde na potezu od Otoke prema objektima preduzeća Gras, ovih dana bit će zasađeno i novih 2.500 komada sadnica", navodi se u saopćenj preduzeća Park.