BiH
0

Zelena linija: Osnaživanje žena rodnog nasilja

Sarajevo-x.com
Fondacija lokalne demokratije je krenula sa realizacijom projekta "Edukacijski centar – Zelena linija" uz podršku Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija ( UNFPA).

Edukacijski centar ima za cilj osnaživanje žena žrtava rodno uvjetovanog nasilja na tržištu rada kroz stručno osposobljavanje, osobni razvoj i društvene vještine.

Projekat je i edukativnog tipa u sklopu kojeg će se organizovati predviđeni motivacijski treninzi za sticanje praktičnih i osobnih vještina ( pisanje CV, prezentacijske vještine, komunikacijske vještine i dr.) – zatim su predviđene i stručne obuke: edukacija za rad na računarima, polaganje razreda i dr.). U centru će se pružati i psihološka pomoć i podrška ( grupni i individualni rad sa psihologom).

Edukacijski centar - Zelena linija ima za zadatak posredovanje pri zapošljavanju ženama žrtvama nasilja ( vođenje evidencije o slobodnim radnim mjestima i uslovima koji se traže, vođenje evidencije o stručnoj spremi, znanjima i sposobnostima , obaviještavajući korisnice o objavljenim oglasima i konkursima, sastavljanje aplikacija za posao kao i pravnu pomoć i savjetovanje u oblasti zapošljavanja. Ovim bi se ne samo pomoglo ženama žrtvama nasilja već i doprinjelo boljoj evidenciji o njihovom broju i potrebama.

Edukacijski centar – Zelena linija je otvoren svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 i sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 033 22 33 66.