Klinički centar Banjaluka
0

Zdravstveno stanje Mihajla Bauera zadovoljavajuće

SRNA
Zdravstveno stanje Mihajla Bauera (16), koji je teže povrijeđen u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na putu Prnjavor - Klašnice, trenutno je zadovoljavajuće, a svi vitalni parametri su uredni, saopšteno je iz Kliničkog centra Banjaluka.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Darko Golić rekao je da Bauer ima prelom svenoidne kosti sa potresom mozga, sitna krvarenja po plućnom parenhimu, nagnječenje jetre i prelom natkoljenice, a u toku dana očekuje se transport pacijenta u bolnicu u Hrvatskoj.

Načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju Dušan Janičić rekao je da pacijent Jozef Bauer (49), koji je, takođe, povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nesreći, juče samoinicijativno napustio Kliniku za torakalnu hirurgiju.

Jozef Bauer (49) primljen je u Kliniku za torakalnu hirurgiju sa nagnječenjem grudnog koša i slomljenim rebrima, nagnječenjem glave sa potresom mozga i nagnječenjem abdomena bez vidljivih znakova akutnog hirurškog oboljenja.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 12.30 sati u blizini mjesta Drugovići na putnom pravcu Prnjavor - Klašnice poginuo je M.S (48) iz Prnjavora, dok je Nada Bauer, majka povrijeđenog Mihajla i supruga Jozefa, preminula od posljedica zadobijenih povreda.

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila kada je automobili marke "mercedes", kojim je upravljao hrvatski državljanin Jozef Bauer, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u automobil "golf", kojim je upravljao M.S. iz Prnjavora.