BiH
0

ZDPS: Na dnevnom redu nema Odluke o potrđivanju imenovnja Vijeća ministara BiH

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema unaprijed utvrđenom kalendaru za 25. mart zakazana je 9. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine (ZDPS) BiH. No, na dnevnom redu ove sjednice, barem za sada, nema odluke o potvrđivanju imenovanja Vijeća ministara BiH.

Mandatar za sastavljanje Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je jučer medijima u Mostaru da vjeruje kako će Vijeće ministara biti formirano do kraja marta. Ipak, na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma zakazane za 25. mart nema tačke o potvrđivanju imenovanja Vijeća ministara BiH.

Šefik Džaferović, predsjedavajući Zastupničkog doma, za Klix.ba kaže kako je sjednica zakazana na osnovu unaprijed utvrđenog kalendara, a da potvrđivanje imenovanja Vijeća ministara BiH nije na dnevnom redu jer u Parlamentarnu skupštinu još uvijek nije stigla Odluka o imenovanju Vijeća ministara BiH.

"Ukoliko do sjednice ta odluka dođe u Parlamentarnu proceduru ona će se naći na dnevnom redu sjednice zakazane za 25. mart“, kaže Džaferović za Klix.ba. Također, Džaferović kaže da ukoliko odluke i ne dođe do tada, Zastupnički dom će hitno reagirati i "odraditi svoj dio posla".