Bjelašnicu treba doživjeti i ljeti
0

FOTO / Zbogom more, odoh u planine!

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Odmor i rekreacija ljeti u planinama možda ne zvuči tako primamljivo kao sunčanje uz more, ispijanje osvježavajućih napitaka u nekom od barova na plaži, ali sigurni smo da ima i onih kojima su planine draže.

Jedna od bosanskohercegovačkih ljepotica je i olimpijska planina Bjelašnica. Možda u prvi mah ne zvuči primamljivo kada pomislite na sunce koje prži, ali da zna biti zabavno i relaksirajuće to će vam potvrditi oni koji na svojim omiljenim dvotočkašima provode bar vikende na nekoj od planina.

Ljepotu Bjelašnice sigurno treba vidjeti i van zimske sezone, uživati u čistom planinskom zraku, pa i posjetiti Babin Do, Lukomir, Umoljane, Šabiće, Sinanoviće, dolinu Rakitnice... Ako ste ljubitelji dobre hrane nakon iscrpnog dana, onda vam predlažemo da se zaputite u neku turističku agenciju koja nudi organiziranu vožnju biciklima ili da se sami organizujete, pozovete prijatelje i zaputite se ka Bjelašnici, a potom da kušate domaće specijalitete u selima na ovoj planini.

Nakon par sati vožnje ili pješačenja sigurno ćete se osjećati bolje. Pogledajte nekoliko fotografija koje je snimio naš fotograf na Bjelašnici prilikom biciklističke ture u subotu, možda i sami poželite uraditi nešto slično.