BiH
195

Zbog tuče kod Donjeg Vakufa u pritvoru četiri navijača Borca

Klix.ba
Nakon jučerašnje tuče navijača Željezničara i Borca u mjestu Obroci, u Policijsku stanicu Donji Vakuf privedena su ukupno 83 navijača, a četvorica njih iz Banje Luke su pritvoreni zbog učešća u tuči.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona navode da je 11 osoba saslušano u svojstvu svjedoka, 61 navijaču je uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira, dok je sedam maloljetnika pušteno, jer nije bilo osnova za procesuiranje.

Osim toga, u Policijsku stanicu Travnik je privedeno 30 navijača. Tokom jučerašnje tuče povrijeđeno je sedam policajaca, devet navijača Borca i osam navijača Željezničara. Dva navijača iz Banje Luke zadobila su teške tjelesne povrede i jedan od njih, Ž. S. (1991.), smješten je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. On ima krvarenje u mozgu te lomove zdjelice i lijeve i desne nadlaktice. Sinoć je operisan i njegovo stanje je stabilno. Drugi teško povrijeđeni navijač Borca zadržan je na liječenju u Kantonalnoj bolnici Travnik.

Navijač Željezničara A. R. (1988.), koji je također teško povrijeđen i smješten na Koševo, jučer nije operisan jer su ljekari procijenili da za tim nema potrebe. On ima povrede glave te nekoliko lomova na tijelu. Njegovo stanje je danas bolje.

Tokom prethodne noći na Koševo je primljeno još šest navijača Željezničara, ali su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni kući.

Policija još uvijek provodi istragu u ovom slučaju, a spomenimo i to da je tokom tuče oštećeno i nekoliko vozila u kojima su navijači putovali.