BiH
0

Zbog teških oboljenja ubila se dva muškarca u Mostaru

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije osobe su proteklog vikenda počinile samoubistvo u dolini Neretve, a kako Klix.ba saznaje, obje su odlučile sebi prekratiti život neposredno nakon saznanja da su teško oboljele.

Naime, u mjestu Hum - Lišani, na sjeveru Mostara, jučer ujutro komšija je pronašao Tomislava Sušca (62) u lokvi krvi ispred njegove vikendice. Odmah je pozvao policiju koja je obavila uviđaj u pratnji kantonalnog tužitelja Spomenka Jukića.

"Pored beživotnog tijela, koje je poslano na obdukciju, pronađen je i pištolj, pa je uzeta parafinska rukavica, kazao je za Klix.ba Ramiz Husić, načelnik Krim policije MUP-a HNK.

Policija je, kako nam je pojasnio, isključila mogućnost da se u ovom slučaju radilo o zločinu.

Mještani Huma bili su iznenađeni očajničkim činom njihovog poznanika, jer kako kažu, nije imao nekih finasijskih teškoća, radio je oko autocesta, a žena mu je sudska vještakinja, dok su dvije kćeri u inozemstvu.

Navodno, najbližima je rekao da ide na jutarnju misu, a onda se začuo hitac. Našli su ga okrvavljene glave i više mu nije bilo spasa.

Drugo samoubistvo dogodilo se u ramskom mjestu Ripci, gdje je u porodičnoj kući pronađen mrtav dvije godine stariji Frano Jozić (64). I u njegovoj blizini je pronađen pištolj te je uzeta parafinska rukavica. Ni u ovom slučaju nema zločina.

Proteklog vikenda život su sebi oduzele još dvije osobe.

Jedan Prijedorčanin se zbog nemogućnosti povratka imovine u Hrvatskoj raznio bombom na tamošnjem spomen-obilježju Partizansko groblje, dok se Bilećanin objesio u Psihijatrijskoj bolnici u Trebinju.