Nesvakidašnja situacija
20

Zbog svadbe zatvoren ulaz u tvrđavu Kastel u Banjoj Luci

Piše: D. T.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Ulaz u banjalučku tvrđavu Kastel danas je bio zatvoren, a iako zvaničnog objašnjenja ove odluke za sada nema, nepotvrđene informacije govore da je zabrana ulaska u nacionalno blago BiH stigla zbog održavanja svadbe!

Svi oni koji su danas, oko 13 sati, željeli da prošetaju banjalučkom tvrđavom i među njenim zidinama provedu dio vikenda, to nisu mogli uraditi jer je ulaz u Kastel bio zabranjen.

“Imala sam goste iz drugog grada, povela ih u obilazak Banje Luke i željela da odem do Kastela. Ipak, tamo sam se neprijatno iznenadila kada sam vidjela da se u tvrđavu ne može ući”, rekla je za portal Klix.ba Banjalučanka koja je bila svjedok ove nesvakidašnje situacije.

Ona navodi kako ju je na ulazu u Kastel dočekalo samo šturo objašnjenje te da je čovjek na vratima rekao kako ne zna o čemu se radi, ali da mu je direktor banjalučkog Kulturnog centra “Banski dvor” naredio da se sve zaključa.

“Nedugo nakon toga vrata tvrđave su se otvorila i izašao je jedan automobil, što znači da zabrana nije vrijedila za sve. U trenutku kada sam ja bila pred Kastelom tamo je bilo još nekoliko ljudi, koji su svjedoci ove nesvakidašnje situacije”, ispričala je naša sagovornica.

Institucije koje bi trebale dati odgovor na pitanje zašto su vrata banjalučke tvrđave bila zatvorena, danas ne rade, a prema nezvaničnim informacijama na Kastelu je danas bilo organizovano jedno “bitno” svadbeno veselje.

Podsjećamo, tvrđava Kastel proglašena je nacionalnim spomenikom BiH i kao takva predstavlja kulturnu baštinu naše zemlje.