Ekipe na terenu
47

Zbog snijega pojedina naselja u Banjoj Luci ostala bez struje

FENA/SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pojedini dijelovi Banje Luke ostali su bez električne energije zbog snijega koji je sinoć počeo da pada u tom gradu, ali i drugim dijelovima BiH.

Iz Elektrokrajine su potvrdili da su bez električne energije ostala neka gradska i prigradska naselja. Riječ je o područjima koja nemaju elektromrežu kablovskog tipa, već nadzemnu mrežu, gdje je, usljed težine snijega došlo do kidanja vodova.

Struje nema u naseljima Petrićevac, Karanovac, Vrbanja, Šibovi, Motike, dio Česme, i ulica Ilije Garašanina.

U Elektrokrajini navode da bi tokom dana trebali biti otklonjeni svi kvarovi i normalizovano snabdijevanje strujom svih područja.

Snijeg je izazvao probleme i u odvijanju saobraćaja. U Auto-moto savezu RS-a su potvrdili da se saobraćaj odvija bez zastoja, ali usporeno i vrlo otežano, naročito na području Kneževa i Mrkonjić-Grada, gdje je protekle noći palo više od 30 centimetara novog snijega.

Prema informacijama zimskih službi, snijega ima po kolovozu iako su svi putevi čišćeni i posuti, naročito preko prevoja, a dežurne ekipe na terenu vrše nadzor nad svim dionicama i djeluju gdje god je potrebno.

Vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme, da voze veoma oprezno i bez rizičnih preticanja, da drže odgovarajuće odstojanje između vozila, te da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.