BiH
0

Zbog protesta obustavljen saobraćaj na putu Šićki Brod-Srebrenik

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog protesta građana, od 08.30 sati u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik (u mjestu Potpeć).

Na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina, zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut, u prekidu je odvijanje saobraćaja.

Putnička i manja teretna vozila mogu koristiti obilazni put preko Tobuta i Priboja. I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka (u mjestu Lučina), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.

I na ostalim putevima s aktuelnim radovima moguće je sporije saobraćanje, a izdvajaju se magistralni putevi: Tuzla-Šićki Brod, Ljubuški-Grude, Bosansko Grahovo-Livno, Klašnice-Prnjavor i Rostovo-Novi Travnik.

Zbog održavanja IV Međunarodnog festivala folklornih igara i pjesama danas od 10.00 do 10.30 sati i od 18.00 do 18.30 sati, doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4.2 koji prolazi kroz Veliku Kladušu. Vozila će se preusmjeravati na sporedne pravce i obilaznicu.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 10 minuta.

Zbog velikih gužvi, tokom dana na GP Doljani vozačima koji idu prema dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Zvirići, Gorica ili Orahovlje, saopćeno je iz BIHAMK-a.