BiH
1

Zbog protesta granični prelaz Doljani zatvoren od 11 do 13 sati

NINA
Zbog održavanja protesta poljoprivrednika, danas od 11 do 13 sati granični prijelaz Doljani bit će zatvoren za saobraćaj svih vozila, pa se vozačima preporučuje da u spomenutom vremenu koriste prelaze Crveni Grm i Gabelu.

Na ostalim graničnim prijelazima nisu evidentirana duža zadržavanja.

Saobraćaj se jutros odvija po mokrim i mjestimice klizavim kolnicima uz maglu u kotlinama, pa iz BIHAMK-a vozače upozoravaju da voze opreznije i sporije.

Deminerski radovi aktualni su uz magistralnu cestu M -18 Sarajevo – Vogošća i magistralnu cestu M-6 prolaz kroz Mostar na Bulevaru na lokalitetu skretanja za naselje Rodoč, kao i na regionalnoj cesti R-442a Krupac – Igman.

Zbog radova na sanaciji i rekonstrukciji mostova režim odvijanja prometa izmijenjen je na magistralnoj cesti M-18 Semizovac-Srednje, kao i na magistralnim cestama M-18 i M-20 koje vode prema Foči iz pravca Sarajeva i iz pravca Goražda.

Na dionici magistralne ceste M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac, zbog radova na asfaltiranju prometnice saobraćaj je preusmjeren na regionalnu cestu preko Krnjeuše.

Radovi se izvode i na magistralnim cetama M-18 Živinice-Tuzla, M-16 Jajce-Crna Rijeka na lokalitetu Podbarevo, M-5 Jezero-Jajce, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-19.3 Podromanija-Rogatica.

Upozoravaju se vozači da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu vožnje prilagode uslovima na cesti.

Zbog izvođenja radova na magistralnoj cesti M-14.1 Bijeljina-Brčko, u zoni Agrotržnog centra u Bijeljini, saobraćaj se do 15. oktobra usmjerava na privremeno izgrađenu saobraćajnicu.

Na magistralnoj cesti M-20 Gacko-Tjentište, na lokalitetu Čemerski Osoj, u funkciji je zaobilazna cesta dužine 7,2 km, a prometuje se preko Boljačić Kose i Trnove Luke.

U Brčko Distriktu, zbog izvođenja radova na sanaciji dalekovoda od 1. do 15. kolovoza dolazi do povremenih izmjena u režimu odvijanja prometa na regionalnim cestama R-458 Brčko-Pukiš, u mjestu Potočari kod Blagojevića hana i R-460 Brčko-Cerik u mjestu Lipovac te na lokalnoj cesti Brčko-Zovik, dionice Omerbegovača-Boće i Omerbegovača-Boderište i na lokalnoj cesti Brka-Maoča.

Na spomenutim cestovnim smjerovima neophodna je oprezna vožnja te poštivanje privremene saobraćajne signalizacije i povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta, prema potrebama izvođača radova.