Stanje na putevima
0

Zbog protesta blokiran magistralni put M-5 u mjestu Izačić

FENA
GP Izačić
GP Izačić
Zbog protesta građana od sinoć, od 18.30 sati blokiran je magistralni put M-5 u mjestu Izačić (1-2 km prije GP Izačić). Alternativnih puteva u blizini nema, a pogranični saobraćaj je preusmjeren na Veliku Kladušu.

Ovog jutra prohodnost ostalih puteva u BiH je zadovoljavajuća, a frekvencija vozila umjerena do pojačana u gradskim centrima. Zastoji i sporiji saobraćaj mogu se očekivati na dionicama sa aktuelnim radovima, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog izvođenja neophodnih radova danas i sutra na magistralnim putevima M-14.2 Srbljani-Ostrožac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa potpuno se obustavlja saobraćaj teških teretnih vozila u intervalima od dva sata i to u terminu od 08 do 17 sati. Obilazni pravac za ova vozila je Srbljani-Ostrožac-Cazin.

U noćnim terminima (21:00 do 05:00), izvodi se pranje tunela u okviru redovnog održavanja (Karaula, Sikola I i II, te Vranduk I i II), na putnom pravcu Karuše-Zenica.

Na graničnim prijelazima čekanja pri prelasku granice jutros nisu zabilježana.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak izmedju vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Više možete pročitati u našem inforcentru.