BiH
0

Zbog propusta u radu smijenjen načelnik CJB Istočno Sarajevo

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo smijenio je danas načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zorana Renovicu zbog sporosti u rješavanju određenih predmeta i štete nanesene policiji te usljed određenih sigurnosnih problema koji su se u posljednje vrijeme dešavali na tom području.

Umjesto Renovice za načelnika je imenovan Radenko Vasiljević.

Usljed posljednjih dešavanja, na Palama je danas bio i direktor policije RS-a Gojko Vasić, koji je pojasnio da je Renovica smijenjen zbog neefikasne istrage kada su u pitanju određeni unutrašnji i krivični predmeti.

Vasić je podsjetio da je bilo određenih incidenata na Palama, ali da MUPRS-a nije zadovoljan brzinom istrage te je pozvao policajce da „strogo vode računa kada upotrebljevaju sredstva prinude“.

Naime, jedan od slučajeva koji su ovih dana potresli Pale jeste i činjenica koju su prijavili Ana i Predrag Ćirić s Pala nakon što su njihovog maloljetnog sina M.Ć. trojica pripadnika Policijske stanice Pale bez razloga priveli, a potom i pretukli.

Ovaj mladić je u pisanoj izjavi, dostavljenoj i novinarima, naveo da su ga, tokom šetnje od Pala do mjesta Trijange, zaustavila trojica policijskih inspektora u civilu, te nakon kraćeg propitivanja udarali šakama i nogama, a jedan od njih mu je prijetio i pištoljem.

Policija je tih dana tragala za Vladimirom i njegovim ocem Milenkom Krsmanovićem, za kojima su zbog krađe automobila raspisane potjernice, a koji su toga dana bježali policiji, te autom udarili jednog od policajaca i na haubi "golfa 5" ga vozili oko 30 metara.

U potrazi za njima policija je zaustavila i spomenutog 17-godišnjaka, ispitivala ga za Krsmanoviće, ali on ništa nije mogao da im kaže o tom slučaju.

Iako je objašnjavao da ne zna nikakvog Krsmanovića, muškarci su ga i dalje tukli i to nakon što su ga odveli u stanicu policije, tražeći Krsmanovićev broj, koji maloljetnik nije znao.

Uz brojne prijetnje, rekli su mladiću da „neće dočekati 18 godinu, da će mi ubiti roditelje", ali i brojne vulgarnosti..., da bi mu na kraju rekli da ide kući i da kaže da se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Liječnički nalazi iz bolnice "Kasindo" pokazali su da je maloljetnik zadobio modrice po cijelom tijelu.