BiH
0

Zbog prijetnji smrću, Ajanović i njegova porodica pod nadzorom specijalne policije

FENA
Član Glavnog odbora BOSS-a Faruk Balijagić na izvanrednoj je konferenciji za novinare obavijestio javnost da lider te stranke i kandidat za Predsjedništvo BiH Mirnes Ajanović i njegova porodica već danima žive pod konstantnom pratnjom specijalne policije, jer je naručeno ubojstvo Mirnesa Ajanovića od strane tročlane terorističke skupine iz Srbije, priopćeno je iz BOSS-a.

Organi državne sigurnosti raspolažu informacijama da je u BiH ubačena opasna teroristička plaćena skupina sa isključivim ciljem da, prema nalogu za sada nepoznate osobe ili skupine osoba iz BiH, iz političkih motiva izvrše ubojstvo Mirnesa Ajanovića, navodi se u priopćenju.

U njemu se napominje da su zbog ozbiljnosti situacije nadležni organi od Ajanovića zatražili da trenutno sve aktivnosti podredi sigurnosti sebe i svoje obitelji, što je bitno limitiralo i izbornu kampanju BOSS-a.

S obzirom na opsežnost policijske akcije i Tužilaštva BiH, može se reći da do sada niti jedan bh. političar nije bio izložen tolikoj prijetnji po život, zbog čega Mirnes Ajanović, njegova supruga i dvoje djece do daljnjeg žive pod maksimalnim antiterorističkim nadzorom, stoji u priopćenju te se ističe da postoje indicije koje bi istražni postupak mogle odvesti do onoga tko je naručio ubojstvo Mirnesa Ajanovića.