BiH
116

Zbog pokušaja političkih manipulacija Klix.ba povlači anketu o rejtingu kandidata za Predsjedništvo BiH

Klix.ba
U nastojanju da provjeri puls domaće javnosti i rejting pojedinih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uredništvo redakcije Klix.ba je prije nekoliko dana organiziralo internet anketu na našem portalu.

No, suočeni s pokušajima pojedinih stranaka, odnosno kandidata, da notornim varanjima izmanipuliraju javnost i da nerealno prikažu navodni uspjeh njihovih favorita uoči oktobarskih izbora, a u namjeri da izbjegnemo bilo kakva pogrešna tumačenja, uredništvo Klix.ba je donijelo odluku da povuče navedenu anketu.

Redakcija Klix.ba će naknadno razmotriti mogućnost da ponovi anketu, kada se steknu uvjeti da se spriječe politički spinovi i stranačke manipulacije, što ovdašnji političari očito najbolje rade u svim životnim situacijama.

Naime, nastojali smo da kroz anketu javnosti ponudimo neke odgovore o rejtingu bošnjačkih kandidata za člana Predsjedništva BiH, pogotovo nakon iznenađujuće velikog broja prijavljenih kandidata, no zbog spomenutih stranačkih manipulacija, koje, nažalost, nismo uspjeli spriječiti unatoč svim pokušajima, u ovim uvjetima se takvo nešto ne može realizirati.

Klix.ba je jedini neovisni internet medij i neće dopustiti bilo kakva nastojanja da se ime našeg medija dovede u kontekst političkih i predizbornih manipulacija.