BiH
0

Zbog održavanja vjerskih skupova u Jajcu i Pruscu obustavljen saobraćaj teretnih vozila

FENA
Rješenjem Federalnog ministarstva za promet i komunikacije večeras do 22 sata bit će obustavljen promet za teretna motorna vozila na magistralnoj cesti M-6 Jajce-Mrkonjić Grad-Podmilaćje-Banja Luka zbog održavanja vjerskog skupa Sveti Ivo u Podmilaćju, općina Jajce.

Također, promet teretnih motornih vozila obustavljen je na magistralnoj cesti M-6 koja prolazi kroz centar Donjeg Vakufa (od ulice 14. septembar i ulice 770. slavne brdske brigade) i magistralnoj cesti M-16 Donji Vakuf - Bugojno (od mosta Alije Izetbegovića do raskrsnice kod mjesta Prusac), zbog održavanja vjerske manifestacije Dani Ajvatovice u Pruscu, općina Donji Vakuf.

Otežano saobraćaju i putnička motorna vozila, čije propuštanje se vrši neizmjenično jednom saobraćajnom trakom, saopćavaju iz MUP-a SBK-a.

Zamolili su učesnike u saobraćaju, koji se imaju namjeru kretati pravcima Travnik-Donji Vakuf -Bugojno i Travnik-Donji Vakuf-Jajce, da poštuju saobraćajne propise i upute ovlaštenih službenih lica.

Sugerirano im je da svoje kretanje preusmjere alternativim pravcima (M-16.4 Donje Putićevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres i Travnik-Kneževo-Banja Luka), kako bi izbjegli moguće zastoje u saobraćaju i na vrijeme stigli do svojih odredišta.

Zbog kretanja većeg broja pješaka na putevima Travnik-Donji Vakuf, Donji Vakuf-Jajce i Donji Vakuf-Prusac te najavljenih visokih dnevnih temperatura upućen je poziv na oprez i strpljenje svih učesnika u saobraćaju te poduzimanje svih mjera i radnji u zaštiti zdravlja ljudi i imovine.