BiH
0

Zbog odrona obustavljen saobraćaj na M-5, obilaznica u Sarajevu

FENA
Zbog većeg odrona i opasnosti od ponovnog obrušavanja, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5, obilaznica u Sarajevu (tranzit, dionica Trčivode-Korija).

Saobraćaj se u ostalim krajeva BiH odvija po mokrom i klizavom kolovozu. Promet vozila je umjeren, a vozačima se skreće pažnja na moguće odrone, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Savjetuje se da vožnju prilagode stanju na cestama i da se na put ne kreće bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna do 15. aprila.

Zbog izvođenja završnih radova na dionici magistralnog puta M-17 Blažuj-Mostarsko raskršće, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije je poštivanje obavezno.

Od ostalih puteva s radovima gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično izdvajaju se magistralni putevi: M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (izgradnja kružnog toka u Posušju) i M-14.2 Bosansko Grahovo-Strmica (sanacija pločastih propusta i slijeganja trupa ceste). A od puteva gdje su moguće i povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 minuta izdvaja se M-6 Ljubuški-Grude (u mjestu Radišići) i M-16.4 Bukvići-Rostovo (radovi sanacije škarpi na dvije lokacije).

Na graničnim prijelazima gužve nisu zabilježene.

Povodom vjerskog praznika Uskrsa na području FBiH, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.