BiH
0

Zbog konjanika u srijedu izmjene saobraćaja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog ceremonije ispraćaja konjanika kluba "Hidalgo", a povodom početka 501. manifestacije "Ajvatovica", u srijedu će u Sarajevu od 9.00 do 11.00 sati doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza, saopćeno je iz preduzeća "Gras".

Tramvajska linija broj 3 Ilidža-Baščaršija saobraćat će preko okretnice Željeznička stanica, tramvajska linija broj 1 Željeznička stanica - Baščaršija neće biti u funkciji, a autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja iz oba smijera saobraćat će preko mosta Skenderija do teminala Trg Austrije.

Autobuske i minibuske linije koje polaze sa terminala Park i Dom Armije, polazit će sa terminala Sutjeska, trolejbuske linije 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero bit će preusmjeravane preko Trga Austrije, zavisno od vremenskog prolaska učesnika manifestacije.

Također, minibuska linija broj 62 Drvenija - Velešići će iz povratnog smijera biti preusmjerena preko terminala Sutjeska, zavisno od vremena prolaska učesnika manifestacije, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Grasa.