Protest pokreta Naši
3

VIDEO / Zbog koncerta Dine Merlina u Beogradu zapaljena zastava BiH

Sarajevo-x.com
U znak protesta zbog održavanja koncerta Dine Merlina u Beogradu aktivisti Srpskog narodnog pokreta Naši zapalili su zastavu Bosne i Hercegovine, pišu srbijanski mediji.

Pripadnici ovog radikalnog pokreta nezadovoljni su što će Dino Merlin nastupiti u Beogradu, prvi put nakon dvadeset godina jer je, prema njihovom mišljenju, širio mržnju protiv Srba i "promovirao muslimanske paravojne formacije"

Kao argument navode i pjesmu Da te nije Alija koju je Dino Merlin komponovao u čast prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Pripadnici ovog fašističkog pokreta su državnu zastavu naše zemlje zapalili pored grafita sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića.

Podsjećamo, naš najpoznatiji kantautor Dino Merlin će nakon dvadeset godina nastupiti u Beogradu. Prvobitno je bio planiran samo jedan koncert u beogradskoj Areni, no zbog izuzetno velike zainteresiranosti, Dino će u Beogradu pjevati dvije noći zaredom, 25. i 26. novembra.

Kako smo već ranije pisali, karte za prvi koncert rasprodate su za samo četiri dana, što dokazuje da je bh. muzička zvijezda itekako popularna u Srbiji, te da su njegovi tamošnji fanovi na koncert čekali s nestrpljenjem.