BiH
0

Zbog bolesti Martina Raguža: Ilija Cvitanović v.d. predsjednik HDZ-a 1990

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Na vanrednoj sjednici Središnjeg odbora HDZ-a 1990 danas je u Mostaru za vršitelja dužnosti predsjednika te stranke izabran Ilija Cvitanović, koji do sada obnašao dužnost glavnog sekretara stranke.

Cvitanović će tu dužnost obnašati do izbornog Sabora HDZ-a 1990 koji će se održati u maju ove godine, kazano je na konferenciji za novinare nakon sjednice Središnjeg odbora.

Izbor novog rukovodstva održan je na vanrednoj sjednici nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika HDZ 1990 Martina Raguža, koji je tu dužnost napustio, kako su kazali u HDZ-u 1990, zbog zdravstvenih razloga.

Novoimenovani rukovoditelj HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, zahvalio se svima članovima na ukazanom povjerenju i ne podijeljenom mišljenju o izboru novog rukovodstva stranke.

"Do izbornog Sabora HDZ 1990 radit ću sve što bude u mojoj moći i najboljoj vjeri kako bi se stranka pripremila za kvalitetan Sabor koji će biti održan u mjesecu maju", kazao je Cvitanović.

Na njegovo dosadašnje mjesto za glavnog sekretara na vanrednoj sjednici je izabran Ivica Gašpar, koji je najavio preustroj u organizacijama stranke obzirom da im prethodi izborna godina.