BiH
32

Završni skup Saveza za promjene u Banjoj Luci: Zaustavit ćemo SNSD

Piše: E. B.
Savez za promjene (SzP) je večeras na banjalučkoj tvrđavi Kastel održao završnu predizbornu tribinu na kojoj su učestvovali čelnici partija koje čine ovu koaliciju, a koje su podržale Dragana Čavića kao kandidata za gradonačelnika Banje Luke.

Pred samu tribinu novinarima se obratio Dragan Čavić.

"Želim da poručim da je prošlo vrijeme u kojem su kandidati SNSD-a u dvije decenije vladavine u svojim stalnim kampanjama kod svih ljudi budili nadu, a omogućavali napredak samo svojim članovima", izjavio je Čavić.

On je naglasio da je iza nas vrijeme kada su banjalučki resursi bjesomučno korišteni za nekolicinu porodica okupljenih oko vrha SNSD-a.

"Nema nikakve dileme, mi smo pobijedili, jer naša pobjeda je pobjeda poštenja i čestite Banje Luke koja hoće da da šansu svima, a ne samo pojedincima", naglasio je Čavić i pozvao građane Banje Luke da izađu na izbore i da ne nasjedaju na niskosti Milorada Dodika, koji širi gradom najružnije pamflete koji blate kandidate SzP-a.

"Dodik bi htio da narod vjeruje njemu a ne svojim očima i ovo je prilika da se otkriju sve gnusobe koje je u stanju SNSD da iznese na vidjelo samo da bi došao do mjesta gradonačelnika Banje Luke", bio je jasan Čavić.

Ognjen Tadić je ispred Srpske demokratske stranke (SDS) izjavio da njegova partija čvrsto stoji iza kandidature Dragana Čavića.

"Mi pozivamo SNSD da se suoči s istinom da će 2. oktobra izgubiti izbore u gradu Banjoj Luci i da će naš kandidat osvojiti mjesto gradonačelnika jer je to volja naroda. Ovaj put neće uspjeti da falsifikuju izbore i spremni smo na sve načine da čuvamo volju građana i da se suprotstavimo prljavoj kampanji koju je pokazao Igor Radojičić", rekao je Tadić i dodao da će svaki pokušaj SNSD da krade glasove građana ovaj put biti spriječen.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović kazao je da će uz Dragana Čavića na čelu Banje Luke prestati tajkunizacija gradskog budžeta.

"Dosta je bilo vremena kada su radnici bili robovi koji ne mogu živjeti od svoga rada", istakao je Borenović.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić objasnio je zašto treba podržati kandidata SzP-a za gradonačelnika Banje Luke.

"Čavić je odlučniji, energičniji, stabilniji, politički jači, samostalniji i čovjek koji poznaje Banju Luku. Ujedno računam i da će lista PDP-a dobiti dosta glasova jer je vodi Zoran Talić koji je jako mlad čovjek ali ipak najveći opozicionar aktuelnoj vlasti", istakao je Ivanić.

Predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo je kazao da će 2. oktobra simbolično biti otvorena vrata gradske administracije, koja su okovana korupcijom višegodišnje vladavine SNSD-a.

"Igor Radojičić nije nikakva nova ponuda gradu Banjoj Luci, on je prevara. Sve što smo slušali na izbornoj kampanji potvrđuje da je u Banjoj Luci potrebna promjena i da promjene jedino može donijeti Dragan Čavić", zaključio je Šukalo.