BiH
0

Završeno utopljavanje škole "Umihana Čuvidina"

FENA
Svečanim presijecanjem vrpce načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Aziz Mulahmetović, direktor Osnovne škole "Umihana Čuvidina" u Boljakovom Potoku, danas su ozvaničili završetak radova na utopljavanju i rekonstrukciji škole.

Obnovljenu školu sa sasvim novom fasadom, stolarijom i krovom Efendić i Mulahmetović predali su učenicima i uposlenicima na upotrebu.

Tom prilikom načelnik Efendić je prvačićima uručio školski pribor i poželio im sretan i uspješan polazak u školu.

"Značajna sredstva su uložena u ovu školu, obzirom na to da se radi o jednoj od škola koju pohađa veliki broj učenika. Uradili smo rekonstrukciju kompletnog azbestnog krova, koji je prokišnjavao, a urađena je i nova fasada sa toplotnom izolacijom. Da bi utopljavanje bilo što efikasnije, Općina je finansirala i zamjenu dotrajale stolarije novom. Škola je dobila sasvim novi izgled i vjerujem da se djeca mogu radovati polasku u novu školsku godinu", kazao je načelnik Efendić.

U navedene radove investirano je oko 178.350 KM, od kojih je Općina Novi Grad Sarajevo uložila 128.350, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja sufinansiralo je utopljavanje škole sredstvima u iznosu od 50.000 KM.

Direktor Mulahmetović je naglasio kako je zahvaljujući Općini Novi Grad Sarajevo, konačno riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja škole, dotrajalih prozora i hladnih učionica.

"Zahvaljujem se načelniku Efendiću i njegovim saradnicima, koji su prepoznali da je najveće bogatstvo ulagati u djecu.Ovo je jedna od najvećih škola u Kantonu Sarajevo. Sama činjenica da smo ove godine upisali 103 prvačića, te da školu pohađa više od 960 učenika dovoljno govori", riječi su Mulahmetovića, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.