Parlament FBiH
0

Završeno dvodnevno zasjedanje Predstavničkog doma

FENA
Predstavnički dom Parlamenta FBiH prekinuo je danas u Sarajevu dvodnevno zasjedanje tokom rasprave o Prijedlogu zakona o agencijama o unutrašnjim službama za zaštitu ljudi i imovine.

Ovaj zakonski prijedlog razmatran je u okviru danas započete 14. redovne sjednice, nakon što je iscrpljen dnevni red 13. sjednice, na kojoj je između ostaloga, izvršen izbor sudije Ustavnog suda BiH iz reda bošnjačkog naroda te usvojena strategija razvoja zdravstva u FBiH u periodu 2008.-2018. godina.

Dokument „Politika privatizacije državnog kapitala u FBiH“ na prijedlog premijera Federacije Nedžada Brankovića, umjesto da bude razmatran na 13. sjednici, uvršten je u dnevni red 14. sjednice, a koja će, kako je rečeno, biti zakazana polovinom narednog mjeseca.

Na dnevnom redu 14. sjednice također je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima koji se upotrebljavaju u veterinarstvu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena, Prijedlog zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u Federaciji BiH, Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu, te inicijativa za promjenu Ustava Federacije BiH.