Usvojeno osam izvještaja
0

Završena sjednica Skupštine KS

FENA
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo završena je večeras usvajanjem osam izvještaja, dok izvještaj o radu Profesionalne vatrogasne brigade KS za 2009. godinu s finansijskim izvještajima nije usvojen.

Usvojeni su Izvještaj o radu ustanova iz oblasti visokog obrazovanja za studijsku 2008/2009. godinu, s programom rada za studijsku 2009/2010. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, RVI, demobilizirane borce i prognane osobe u 2009. godini.

Također su usvojeni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2009. godinu, Izvještaj o radu Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida za period od 1. januara do 31. decembra 2009. godine i Izvještaj o finansijskom poslovanju za isti period.

Izvještaj o implementaciji odluke o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za RVI sa područja KS za 2009. godinu, Izvještaj o provođenju zakona o novčanim podsticajima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na podrućju KS u 2009. godini, te Izvještaj o snabdjevenosti KS lijekovima i sanitetskim materijalom u 2009. godini, sa posebnim osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti - apoteka, s prijedlogom mjera i aktivnosti, također su prihvaćeni.

Predsjedavajući Skupštine Denis Zvizdić podsjetio je da prijedlog odluke o osnivanju lovišta na području KS ranije nije prihvaćen zbog sumnje u ispravnost glasanja, tako da će njime biti otvorena naredna sjednicu Skupštine KS.