BiH
0

Završena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu imenovao Milenka Šegu za generalnog revizora u Uredu za reviziju institucija BiH.

Za zamjenika generalnog revizora iz srpskog naroda imenovana je Božana Trninić, a za zamjenika generalnog revizora iz bošnjačkog Dževad Nekić.

S obzirom da je Predstavnički dom Državnog parlamenta ranije za zamjenika generalnog revizora iz bošnjačlkog naroda imenovao Muneveru Baftić, a Dom naroda danas Dževada Nekića, ostalo je nejasno da li će biti raspisan novi konkurs za zamjenika revizora iz bošnjačkog naroda ili će ovaj problem biti riješen na neki drugi način.

Dom naroda je prihvatio inicijativu Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH da se predloži Vijeću ministara da hitno pristupi rješavanju pitanja decertificiranih policajaca.

Grupa decertificiranih policajaca iz RS i nekoliko kantona iz Federacije BiH od četvrtka štrajkuju glađu ispred zgrade OHR-a u Sarajevu nezadovoljni što im se onemogućava povratak na posao.

Delegati su dali suglasnost za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma, ugovora i konvencija.