BiH
0

Završena istraga protiv policajaca koji su pretukli Aldina Čamu

FENA
Glavni sarajevski kantonalni tužilac Branko ŠIjivar izjavio je danas u intervjuu Radiju Federacije BiH da je istraga protiv trojice policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, koji su brutalno pretukli Aldina Čamu, završena.

Pripadnici tog MUP-a Muhamed Kustura, Branko Raonić i Nermin Ramović osumnjičeni su za zlostavljanje Aldina Čame, mladića iz Sarajeva, a što su putem interneta i TV mogli vidjeti i mnogi građani. Policajci su silom pokušali da iznude Čamin iskaz.

"Nije bilo potrebe da tokom istrage ovi policajci budu u pritvoru. Oni su se nadležnom tužiocu uredno odazivali za vrijeme istrage i dali svoju odbranu.", rekao je Šljivar.

Upitan o „slučaju Mihrije Pelak", koja je prije nekoliko dana pritvorena zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo prevare, glavni tužilac Kantona Sarajevo rekao je da je istraga tek počela.

"Mnogo nam se građana iz naše i drugih zemalja obratilo tvrdeći da ih je gospođa Pelak prevarila. U petak me je telefonom pozvala jedna žena koja živi u Engleskoj, a koja je iznijela okolnosti pod kojima je pevarena. Tokom istrage od svih uključenih uzet ćemo izjave. Još ne znamo da li je osumnjičena imala saizvršioce i pomagače, što će se tokom istrage utvrditi."

"Kantonalno tužilaštvo Sarajevo sve više se suočava sa slučajevima prevare i građani bi morali biti oprezniji kad ulaze u neke poslovne aranžmane.", rekao je, pored ostalog, u intervjuu Radiju Federacije BiH glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Branko Šljivar.