BiH
2

Završen drugi dan 11. Kid’s Festivala u Sarajevu

Klix.ba
U saradnji sa USAID-om danas je na KID’S Festivalu upriličen “Happy Day” u sklopu kojeg je predstavljen raznolik program za sve posjetioce.

Na platou dvorane Zetra, ali i u samoj dvorani, djeca su uživala u mnogobrojnim aktivnostima od kojih je najposjećeniji bio dječiji disko, a veliki broj mališana je uzeo učešče u sportskim nagradnim igrama, radionici grnčarstva, te u maloj školi programiranja. Dan USAID-a na 11. KID’S Festivalu bio je posvećen djeci iz poplavljenih područja te djeci sa smetnjama u razvoju.

"Fokusirani smo na njihove potrebe, posebno na djecu s posebnim potrebama, kao i potrebama djece s poplavljenih područja. Svako dijete bez obzira na to odakle dolazi treba da ima sretno djetinjstvo Mi želimo da gradimo svijet za djecu, da svako dijete ima i edukaciju i sretan život, i danas i sutra trebamo svi raditi na tome da se vrate u svoje porodice, u svoje škole koje će biti prilagođene svoj djeci", istakao je David Barth direktor Misije USAID u Bosni i Hercegovini.

U prvoj posjeti KID’S Festivalu danas je boravila Mairead Maguire, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja nije krila svoje oduševljenje sveukupnom organizacijom KID’S Festivala.

"Biti ovdje na Kid's Festivalu i biti okružen sa ovako velikim brojem djece je izuzetan osjećaj. Naša djeca su naše najveće blago, ovdje u Sarajevu i u drugim zemljama, shvatamo da su djeca ta o kojima moramo da vodimo brigu", Istakla je je Maguire.

Direktorica Kid's Festivala Susanne Prahl istakla je da joj je velika čast vidjeti nobelovku Maguire u Sarajevu, sa kojom je ovm prilikom razgovarala o različitim strategijama za promociju mira u svijetu.

"Kid's Festival je samo jedan od načina promocije mira u BiH. Mi smo jedna velika porodica, ne samo u BiH nego i u svijetu", kazala je Prahl.

Program drugog festivalskog dana završen je prikazivanjem animiranog filma “SUPER PANDA”.




Programi 11. KIDS Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. 
Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni. Više informacija o program dostupno je na službenoj web stranici www.kidsfest.ba