BiH
97

Završen 6. Giro di Sarajevo, učesnici nagrađeni s tri bicikla i 15 kaciga

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Šesti biciklistički događaj Giro di Sarajevo održan je danas od 17 do 19 sati, a oko 2.000 biciklista različitih starosnih dobi su vozili ulicama Sarajeva. Ovom prilikom su zajednički poslali poruku nadležnim institucijama da je biciklistička infrastruktura neophodna u glavnom gradu BiH.

Ruta biciklista je bila ista kao i prethodnih godina. Okupili su se u 14 sati na platou OŠ Skender Kulenović na Dobrinji, gdje je obavljena registracija, a krenuli su u 17 sati i kretali se do Vijećnice, a potom napravili krug i vratili se do Vilsonovog šetališa, odnosno na plato između Zemaljskog muzeja i mosta Ars Aevi. Za organizaciju se brinulo oko 100 volontera, a sigurnost učesnicima je pružala policija, koja je povremeno, po potrebi, obustavljala saobraćaj.

Nakon dolaska svih učesnika, dodjeljene su nagrade. Tri bicikla su dobili Alma Mirvić, Nerda Kolar i Kenan Sibro, a 15 učesnika su dobili kacige. Zadovoljstvo održanim 6. biciklističkim događajem Giro di Sarajevo istakla je glasnogovornica Branka Turkić.

"Sve je prošlo u najboljem redu bez ijednog incidenta. Registrovano je 1.500 učesnika, a veliki broj biciklista nam se pridružio nešto kasnije, tako da smo ponovili prošlogodišnji uspjeh i imali oko 2.000 učesnika. Podijelili smo i vrijedne nagrade, a organizovali smo i prikupljanje dobrovoljnih priloga za bolesnog dječaka Denisa Bartu, koji je slijep i boluje od epilepsije", izjavila je Turkić.