BiH
0

Završen 3. međunarodni miting ELSA-e u Konjicu

Klix.ba
Evropsko udruženje studenata prava (The European Law Students' Association), skraćeno ELSA Bosna i Hercegovina, ove godine je bila domaćin godišnjeg internacionalnog Supporting Area Meetinga za ELSA mrežu.

ELSA, kao najveća organizacija studenata prava, okupila je u Konjicu, u hotelu "Garden City" u periodu od 11. do 15. septembra 35 ELSA potpredsjednika sektora za marketing, generalnih sekretara, te blagajnika iz brojnih nacionalnih ELSA grupa, od Finske, Njemačke, Austrije, Švedske, Slovenije, Nizozemske do Turske.

Sudionici su imali priliku, u bogatom socijalnom programu, koje im je organizacijski tim priredio, vidjeti sve ljepote Hercegovine – od raftinga na rijeci Neretvi, obilaska drevnog grada Počitelja, vodopada Kravica, te Mostara.

Naravno, sve je proteklo u radnoj atmosferi, brojnim zahtjevnim radionicama, na kojima su studenti mogli naučiti dosta o marketingu, PR odnosima, internom menadžmentu, finacijskom menadžmentu, te brojnim drugim vještinama i znanjima, ključnim za uspješno vođenje organizacije i podržavanje ostalih aktivnosti.

O važnosti ovoga događaja svjedoči i svečana večera otvorenja, na kojoj su, između ostalih prisustvovali visoki uzvanici Mary Ann Hennesey, šefica Ureda Vijeća Europe u BiH te Valery Perry, šefica ureda u Public International Law & Policy Group (PLPG) B&H. Gala večeru su obilježili i kulturno umjetničko društvo Preporod te mlada pjevačka nada Alma Subašić.

Oduševljeni sudionici ovog mitinga su teška srca otišli svojim domovima, a organizacijski odbor, na čelu sa Aldijanom Alić, s ponosom je ispratio događaj.

"Da mi je neko prije tri godine, kad smo na Internacionalnoj ELSA Skupštini u Alanyi u Turskoj, mi kao ELSA BiH, izborili punopravno članstvo u ELSA mreži, da će se moj mali gradić biti domaćin jednog internacionalnog ELSA događaja ne bih mu sigurno povjerovala. Pored iznenađenja što je baš Konjic izabran za ovaj događaj, jako mi je drago da smo na neki način, probudili uspavani život ovog malog mjesta i pokazali svijetu sve ljepote i pitencijal koje posjeduje", kazala je Asja Borić, jedna od prvih članova ELSA BiH.

"Ovo je sigurno jedna odskočna daska za sve nas mlade studente prava u BiH, da sa steknutim znanjima i vještinama, idemo korak dalje u svojoj profesionalnoj nadogradnji i izobrazbi, da se povežemo i ojačamo veze s drugim studetima prava iz Evrope, te unaprijedimo naše društvo kroz mikro promjene koje donosimo. Naravno, ovim putem, želim zahvaliti i našim sponzorima", istakla je Ana-Maria Paponja, PR direktorica.