BiH
8

Zatvorena birališta u BiH, u Mostaru glasalo skoro 15.000 birača

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Birališta u BiH na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora, koja su bila otvorena jučer i danas za hrvatske državljane koji žive u BiH ili privremeno borave u BiH, zatvorena su iza 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske nije objavilo podatke o odzivu ni prvog ni drugog dana za 11. izbornu jedinicu, no prema procjenama s birališta odziv je bio dobar. Pojedini mediji objavili su neslužbeni podatak da je samo na 20 biračkih mjesta u Mostaru, koja su bila smještena u Osnovnoj školi Petra Bakule, glasalo skoro 15.000 birača.

Ukupno su u BiH bila otvorena 33 otvorena birališta, i unatoč povećaoj izlaznosti nisu zabilježene veće gužve, kao ni problemi u izbornom procesu.

Na izborima za Hrvatski sabor provedenim prije četiri godine, u BiH je bilo otvoreno 30 biračkih mjesta, a glasalo je ukupno oko 17.000 birača.

Inače, u sklopu 11. izborne jedinice glasalo se u 48 država na 114 biračkih mjesta, a za tri saborska mandata iz dijaspore ove su se godine natjecali kandidati s 11 prijavljenih listi.