Kesa nepoznatog sadržaja u vodi
0

Zatvoren Olimpijski bazen Otoka, Zavod provjerava uzorke vode

Piše: E. G.
Olimpijski bazen
Olimpijski bazen
Olimpijski bazen u Sarajevu je od jutros zatvoren za posjetioce, potvrdio je za Sarajevo-x.com portparol ove ustanove Nurko Čaušević.

"Neko od korisnika bazena je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima bacio u vodu kesu u kojoj je bio za sada nepoznat sadržaj, pa smo mi iz preventivnih razloga odlučili zatvoriti bazen za posjetioce", rekao je Čaušević.

Portparol Olimpijskog bazena kaže kako je bazen zatvoren jutros, te da su pozvali policiju da utvrdi ko je bacio kesu u bazen. Također, službenici Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo su uzeli uzorke vode na provjeru, a rezultati se očekuju sutra u jutarnjim satima.

Neki od korisnika bazena su kontaktirali našu redakciju, te su naveli da navodno neki kupači koji su jučer bili na bazenu imaju zdravstvene probleme zbog nečiste vode.

"Nama se danas niko nije obratio, niti smo dobili bilo kakvu informaciju o tome da je neko imao zdravstvenih posljedica zbog svega ovoga. Čak na prvu bi se moglo reći da sadržaj kese i nije bio opasan", rekao nam je Čaušević.