BiH
0

Zatražen pritvor za pet osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

FENA
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za pet osumnjičenih, koji su pod istragom koja se odnosi na krivična djela međunarodnog krijumčarenja ilegalnih emigranata

Pritvor je zatražen za Ereren Savaša (1974.), državljanina R Turske, Elvira Šarana (1975.), državljanina BiH, Muharrema Onela (1975.) državljanina R Turske, Predraga Đurđevića zvanog “Drago“ (1953.), državljanin BiH i Husniju Hrustića zvanog "Hule" (1963.), državljanina BiH.

Osumnjičene osobe, za koje je postupajući tužilac zatražio pritvor, lišene su slobode 4. decembra u združenoj međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Loka II", u kojoj je sudjelovalo više policijskih službenika i službenika agencija za provođenje zakona sa nivoa države i entiteta.

U ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja sa policijskim i pravosudnim agencijama u susjednim zemljama, gdje se nalazi i jedan broj osumnjičenih osoba.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana za osumnjičene, saopćeno je iz državnog tužilaštva.